Кметът на София Бойко Борисов ще рита срещу БФС за 10 000 лв. в благотворителен мач

Срещата ще се проведе на новите игрища за мини футбол в спортен комплекс „Колодрум” в Борисовата градина

(София, 3 юни 2008 г.) Сборни отбори на Българския футболен съюз и Столична община, начело с кметът на София Бойко Борисов, ще играят един срещу друг в демонстративен благотворителен мач с награден фонд 10 000 лв. Средствата ще бъдат дарени от верига хотели „Ехотелс” за подпомагане на 5 училища в София с активна дейност за развитие на футбола и спорта.

Мачът ще започне в 12:00 часа на 4 юни на новооткритите игрища за мини футбол на спортен комплекс „Колодрум” в Борисовата градина в София. В две полувремена по 15 минути един срещу друг ще се изправят сборен отбор от столични районни кметове и общински съветници, водени от от кмета Брисов и селекция от служители и треньори в БФС. От щабовете на двата отбора обявиха, че ще пазят в тайна съставите до последния момент с цел максимална изненада на съперника. Двата тима ще играят на най-модерната изкуствена настилка, която е като тази на тренировъчните игрища на легендарния стадион „Сан Сиро” в Милано, Италия.

Отборът-победител в демонстративния мач ще получи чек за 6 000 лв. Те ще бъдат предоставени на 125-то СОУ „Проф. Боян Пенев” в ж.к. „Младост” и на 26-то СОУ „Йордан Йовков” в кв. „Княжево”. Класиралият се на второ място отбор ще получи чек за 4 000 лв., средствата от който ще бъдат дарени на 66-то СОУ „Филип Станиславов” в ж.к. „Филип Станиславов”, на Софийската професионална гимназия по туризъм и на Софийската гимназия по строителство, архитектура и геодезия.